nieuws

Cabral: 'Ik heb er een leuke tijd gehad'

Voor Jerson Cabral betekent de stadsderby tegen Feyenoord het weerzien met zijn oude werkgever. De buitenspeler van Sparta speelde van 2010 tot 2012 in totaal 52 wedstrijden voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid en scoorde daarin acht keer.
Cabral kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in De Kuip: "Ik heb met een aantal spelers nog goed contact. Dat zal altijd wel zo blijven. Ik heb er een leuke tijd gehad. Naar mate de wedstrijd komt, dan spreek je elkaar wat vaker. Je maakt wat geintjes over de app, maar zodra de wedstrijd begint is het een serieuze zaak."
Sparta is volgens Cabral de underdog in de stadsderby tegen Feyenoord. "Het is een wedstrijd waar extra gevoelens en emoties komen kijken. We gaan er sowieso alles aan doen om de punten niet zomaar aan Feyenoord mee te geven, ondanks dat die club de favoriet is voor deze wedstrijd."
De bekeruitschakeling tegen Vitesse is een teleurstelling voor Sparta, maar Cabral zegt dat zijn ploeg er niet meer mee bezig moet zijn: "We zijn professionals. De volgende wedstrijd staat alweer voor de deur, ook geen onbelangrijke. Je moet de knop kunnen omschakelen en de focus erop leggen."