nieuws

Amateurvoetbal: pak slaag voor SteDoCo

In de Derde Divisie heeft SteDoCo zaterdag een zware nederlaag geleden tegen ONS Boso Sneek. De ploeg uit Hoornaar zag na de wedstrijd een pijnlijke 1-6 nederlaag op het scorebord staan.
Jordie van Dam maakte in de 25e minuut nog de openingstreffer voor SteDoCo. Daarna ging het dus helemaal mis voor de thuisploeg. Na deze nederlaag staat SteDoCo veertiende met 29 punten uit 23 wedstrijden.
ASWH verloor met 1-2 van FC Lisse. Jerry Tieleman opende met een kopbal de score voor de ploeg uit Henrik-Ido-Ambacht. Door deze nederlaag staat ASWH vijfde met veertig uit 24 wedstrijden.
Capelle bleef voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen door FC Rijnvogels met 3-2 te verslaan. De overwinning is knap, omdat Capelle eerst tegen een 0-2 achterstand aan keek. Uiteindelijk trokken Olaf van der Sande, Kai Fens en Wilmer Kousenmaker met hun doelpunten de stand in het voordeel van Capelle, dat na 24 wedstrijden 33 punten heeft en tiende staat.

Tweede Divisie

Excelsior Maassluis verloor de uitwedstrijd van Spakenburg met 2-1. Dean van Ooijen maakte voor de Tricolores het openingsdoelpunt. Excelsior Maassluis staat tweede met 38 punten uit 24 wedstrijden.
Jong Sparta won op het Kasteel met 2-1 van VV Katwijk. Lovette Felicia en Jaimy Brute waren de doelpuntenmakers voor de Rotterdammers. Momenteel staat Jong Sparta negende met dertig punten uit 30 wedstrijden.
Barendrecht neemt het zaterdagavond om 18:00 uur op tegen TEC.

Hoofdklasse A

De derby tussen Smitshoek en Spijkenisse werd met 1-0 gewonnen door de thuisploeg. Giliomar Leona maakte het doelpunt voor Smitshoek. Het was ook een treffer tegen zijn ex-club. Ondanks deze overwinning blijft Smitshoek dertiende staan, maar de ploeg heeft nu veertien punten. Spijkenisse blijft vierde staan met 34 punten uit negentien wedstrijden.
RVVH (elfde), Zwaluwen (twaalfde) en Sliedrecht (veertiende) kwamen niet in actie.