nieuws

Voorzitter hockeyclub verdacht van verduistering 200.000 euro

Hockeyvereniging Spijkenisse verkeert in financiële problemen nadat de voorzitter een greep in de kas zou hebben gedaan. Het gaat om een bedrag van 200.000 euro. Dat zou hij hebben gebruikt om gokschulden af te dekken. Dat bevestigen bronnen aan RTV Rijnmond.
Dinsdag worden de leden geïnformeerd op een buitengewone ledenvergadering. De hockeybond is ingeschakeld om de club bij te staan.
De voorzitter heeft, zo meldt de website van HV Spijkenisse, zijn functie inmiddels neergelegd. Hij werd in 2015 naast voorzitter ook mede-verantwoordelijk voor de financiën, omdat de positie van penningmeester niet werd opgevuld.

Kas


De inmiddels ex-voorzitter heeft zondag ontkend dat hij mede-verantwoordelijk is voor de kas. Hij zegt dat hij gaat over de hele vereniging. Maar volgens hem is de vacature voor penningmeester in 2015 opgevuld door de huidige secretaris.
De secretaris van HV Spijkenisse 'ontkent noch bevestigt' de problemen. "We gaan dinsdag eerst de leden bijpraten. Daarna komen we met een verklaring naar buiten."

Vergadering


De leden van de vereniging worden via de website opgeroepen die avond te komen 'vanwege de financiële situatie van de vereniging'. De ex-voorzitter laat weten dat hij niet bij de vergadering aanwezig zal zijn.
Wethouder Kees Dijkman van Nissewaard heeft zondag aan de gemeenteraad laten weten dat hij een dag na het aftreden van de voorzitter is geïnformeerd over de problemen bij HV Spijkenisse.
Dijkman heeft al gesproken met bestuursleden van de vereniging en zegt komende tijd in contact te blijven met de club.