INSTAGRAM

Op deze 5 picknickplekken in de regio geniet je optimaal van de zomer

Klapstoeltjes en kleedje mee, flesje wijn en overheerlijke salade in de koelbox: je bent klaar om te picknicken. Rijnmond zocht vijf leuke picknickplekken in de regio uit waar jij met je vrienden, het gezin of met je familie lekker kunt eten (of zelfs een duik in het water kunt nemen).

1. Alpaca World Brielle

Dierenliefhebbers opgelet! Op deze plek kun je anderhalf uur lang genieten van een gezellige lunch tussen de alpaca's. Voor vijf euro per persoon kun je hier op de Alpacaweide een leuke picknicktafel uitzoeken. Om het helemaal makkelijk te maken kun je hier op locatie een gevulde picknicktas bestellen. Een ideale picknickplek voor jong en oud.

2. Het Dakpark in Rotterdam

Op negen meter hoogte in Rotterdam-West vind je de moeder van alle dakparken. Het is met een lengte van 1,2 kilometer en 85 meter breedte het allergrootste dakpark van Europa. Neem je kleedje mee en geniet van het uitzicht op havens en wijkjes. Voor de fanatieke picknickliefhebbers zijn er bbq-plekken en voor de dierenliefhebbers is er een buurttuin met schapen en kippen.
Dakpark in Roterdam-West
Dakpark in Roterdam-West © Rijnmond

3. De Kloostertuin in Dordrecht

Een verstopte parel in het historische centrum van Dordrecht. Mensen die er nooit geweest zijn, kijken vaak met grote verbaasde ogen. Zo rustig, midden in de stad! Een verborgen, idyllische en eeuwenoude plek waarheen je de weg moet weten. Treed binnen via een van de vele, vaak wat verstopte toegangspoorten en ga lekker op het gras zitten of liggen. Een absolute aanrader is ook als in de zomer in het weekend de openluchtbioscoop wordt georganiseerd.
| Foto:
| Foto:

4. Hitsersekade in Hoeksche Waard

Deze plek in de Hoeksche Waard is ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen. Op zonovergoten dagen kun je hier heerlijk schuilen onder de schaduw van de grote bomen. Vergeet je handdoek, zwembroek en bikini niet mee te nemen. Voor kleine kinderen is er een klein zwembadje aanwezig. En iedereen die het zwembadje ontgroeid is, kan een duik nemen in het Haringvliet. Een heerlijke plek om tot rust te komen.
| Foto:
| Foto:

5. Zuidbuitenpoldersekade in Dordrecht

De mooiste dijk van Dordrecht, zeker nu op dit moment alles in bloei staat. En picknicktafels zijn er genoeg. Neem de fiets of zet de auto bij één van de parkeerplaatsen in de Nieuwe Biesbosch, het natuurgebied dat nog maar een paar jaar oud is. Geniet van de zwanen, fazanten en de grote waterplassen op de plek waar vroeger akkers lagen. Maar kijk vooral naar de kilometers lange veldboeketten die overal om je heen groeien. De kleuren knallen je tegemoet! Niet te lang wachten, want de bloemen zijn er maar even.
Nieuwe Biesbosch Dordrecht Zuidbuitenpoldersekade in bloei
Nieuwe Biesbosch Dordrecht Zuidbuitenpoldersekade in bloei © Maurice Laparlière