nieuws

Excelsior pakt knap punt in Alkmaar

Excelsior heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AZ. In de eerste helft zette Dabney Dos Santos AZ op voorsprong. Mike van Duinen bracht met zijn eerste competitietreffer Excelsior in de 60e minuut op gelijke hoogte. Hierdoor komt Excelsior in punten gelijk met Roda JC en Go Ahead Eagles en stijgt het naar de zestiende plek.
Voor Excelsior begon de wedstrijd goed. Na twee minuten kwam Hicham Faik alleen voor de doelman te staan, maar wist Tim Krul te redden. Na een kwartier spelen gaf oud-speler van FC Dordrecht Joris van Overeem voor op Fred Friday, maar die schoot wild over.

Achterstand

Vijf minuten later komt AZ via Dos Santos op voorsprong. Het jeugdige talent had daar wel drie pogingen voor nodig. Warner Hahn redt in eerste instantie, de tweede poging belandt op het lichaam van Khalid Karami en de derde poging resulteert uiteindelijk in de goal.
Ryan Koolwijk zorgde voor rust nog voor opwinding. De aanvoerder van de Kralingers haalde van 30 meter goed uit, maar Krul kon er in een uiterste krachtinspanning nog een hand tegenaan krijgen. In de tweede helft kreeg Excelsior meteen weer een goede kans via Fredy, maar hij vond ook Krul op zijn weg.

Punt eruit gesleept

Mike van Duinen wist in de 60e minuut wel te scoren. Na een voorzet van Fredy vanaf de linkerkant klungelde Ron Vlaar de bal in de voeten van Van Duinen, die gretig dit cadeautje uitpakte.
Het slotoffensief van AZ, tien minuten voor tijd, leverde nog een goede kans op voor Friday. Hij kopte, net als Vlaar een paar minuten later, naast het doel.

Scoreverloop

1-0 20' Dos Santos
1-1 60' Van Duinen

Opstelling Excelsior

Hahn; Karami, Massop, Mattheij, De Wijs; Bruins, Faik, Koolwijk (70' Fortes); Fredy, Van Duinen (76' Hadouir), Elbers (62' Hasselbaink)