SPARTA

Na moeilijke transferzomer is Namli Spartaan: 'Ik heb voor mijn gevoel en niet voor de financiën gekozen'

Younes Namli
Younes Namli © Rijnmond
De keuze was reuze voor Younes Namli. Nadat de FIFA het besluit nam dat spelers die in Rusland onder contact staan een jaar ergens anders mogen spelen, had de aanvallende middenvelder 'een heleboel opties.' Het werd Sparta, terwijl de Rotterdammers hem in financieel opzicht zeker niet de beste aanbieding deden.
Younes Namli speelde in het tweede deel van het vorige seizoen ook al in het rood-wit en leverde in de slotfase van het voetbaljaar een belangrijke bijdrage aan de handhaving van Sparta in de eredivisie. Zijn vakantie was vervolgens niet erg ontspannen, omdat het voor de Deen lang onduidelijk was waar hij na de zomer zou gaan voetballen.
Namli: "Je krijgt mee wat er qua regels van de FIFA wel en niet mogelijk is. Ik ben een voetballer en heb daar helemaal geen verstand van. Toen dat duidelijk werd, moest ik een keuze maken en ik heb mijn hart gevolgd."
Tekst gaat verder onder de video:
Younes Namli legt uit waarom hij bij Sparta blijft
Namli heeft zijn contract bij Krasnodar laten ontbinden en was dus transfervrij. Ook het afscheid nemen van zijn Russische club viel hem zwaar. "Ik had er wel moeite mee, want Krasnodar is altijd goed voor mij geweest. Zij kunnen ook niets aan de oorlog doen. Ik vond het wel moeilijk om zo afscheid te nemen. Maar ik moet ook aan mijzelf en mijn familie denken, dus ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb. "
Younes Namli speelde vorig seizoen veertien duels voor Sparta. Hij scoorde daarin één keer en produceerde vier assists. Dit voetbaljaar mogen de supporters nog meer van hem verwachten. "Toen ik hier in de winterstop kwam, moest ik na vier dagen al een wedstrijd spelen. Ik had nauwelijks een voorbereiding in de benen. Ik heb toen de tijd niet gehad om mijn topniveau te halen. Nu kan ik echt fit worden voordat de competitie begint."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl