nieuws

Van Bronckhorst: 'Ik zag dit niet aankomen'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft de nederlaag van zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Sparta niet zien aankomen. Op bezoek in Rotterdam-West ging de koploper met 1-0 onderuit. "Het vertrouwen zat gewoon in de ploeg, maar het is altijd moeilijk om te kijken waar dit vandaan komt", zegt Van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond.
"Je komt snel op achterstand en daarna kwamen we moeilijk in de wedstrijd. Je ziet dat we niet de juiste keuzes maken in het veld, waardoor je niet onder de druk uit komt. Pas in de laatste twintig minuten creëer je grote kansen", vervolgt de coach, die Michiel Kramer in de slotfase op de bank hield. "Op dit moment staat Kuyt hoger in de pikorde, maar het liefst had ik ze allebei gebracht. Dat kon niet vanwege het uitvallen van Kongolo."
Er waren meerdere spelers niet helemaal fit bij Feyenoord. Zo speelde Eljero Elia met een injectie. "Achteraf is dat verkeerd uitgepakt, maar je moet vooraf die keuze maken. Dat is het moeilijke van voetbal", weet de trainer. "Elia zei dat hij fit was en dan geef je hem het vertrouwen."
"Een verliespartij is nooit goed, maar we moeten goed analyseren waardoor het komt. Volgende week moeten we er weer staan", aldus Van Bronckhorst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl