nieuws

Hockeyers Rotterdam pakken uit met 8-2 overwinning

Archiefbeeld HCR
Archiefbeeld HCR
De mannen van Hockey Club Rotterdam hebben met 8-2 gewonnen van Almeerse HC. Binnen 20 minuten stond Rotterdam al op een 2-0 voorsprong, om vervolgens met 3-1 te gaan rusten. In de tweede helft scoort Rotterdam maar liefst vijf keer en kon Almeerse nogmaals wat terug doen.
Negen minuten na het eerste fluitsignaal kwam Rotterdam in eigen huis op voorsprong door een goal van Steve van Ass. Diede van Puffelen verdubbelde die voorsprong zo'n tien minuten later. Aanvoerder Jeroen Hertzberger bracht voor rust HCR zelfs op 3-0, vlak voordat Terrance Pieters wat terug deed voor Almeerse.

Vijf goals na rust

Simon Ergerton zette de stand na rust op 4-1, gevolgd door opnieuw goals van Diede van Puffelen en Jeroen Hertzberger. In de 62e minuut scoorde Almeerse zijn tweede goal, maar dat leverde geen nieuwe energie op voor die ploeg. Rotterdam bepaalde daarna via nogmaals Diede van Puffelen (zijn derde goal) en een strafcorner van Simon Ergerton, de eindstand op 8-2.
Door de ruime overwinning slaat HCR een gat van vier punten met nummer vijf HGC, dat bij Pinoké tegen een nederlaag opliep.