SPARTA

De goednieuwsshow van Maurice Steijn: vijf zaken die de trainer van Sparta tevreden stemmen

Sparta-trainer Maurice Steijn eerder deze voorbereiding
Sparta-trainer Maurice Steijn eerder deze voorbereiding © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Maurice Steijn loopt deze week met een glimlach rond bij het trainingskamp van Sparta. De trainer van de Rotterdammers ziet in het Overijsselse Delden dat de voorbereiding voorlopig vlekkeloos verloopt. In een gesprek met Rijnmond zet hij de vijf punten op een rij die zijn goedkeuring kunnen wegdragen. "Heerlijk om zes weken met de ploeg naar de start van de competitie te kunnen toewerken."

1. Werken in perfecte omstandigheden

Sparta verblijft deze week in een sporthotel. "Het weer is goed en als je dan in zo'n goed hotel komt, waar je heel veel faciliteiten en goede velden hebt, is het fijn werken." Sparta sluit het trainingskamp vrijdag af met een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo.

2. Tijd om filosofie over te brengen

Vorig seizoen moest Steijn direct punten pakken met Sparta om degradatie te voorkomen. Nu heeft de Hagenaar de tijd om zijn ideeën rustig op zijn groep over te brengen. "Dit is een goede week om conditioneel een stap te zetten en om aan de speelwijze te werken. We hebben veel beelden laten zien, met spelers gesproken en ideeën uitgewisseld. We hebben dit seizoen iets creatievere spelers dus we hebben de afgelopen week besproken hoe we willen aanvallen. Volgende week zal de nadruk op het verdedigende aspect liggen."

3. Binnenhalen Namli

Younes Namli trainde al met Sparta mee en zette deze week zijn handtekening onder een contract voor een seizoen. "Namli heeft exceptionele kwaliteiten. Aan de bal maakt hij het verschil en het is ook een prima jongen om mee te werken. Als je bedenkt wat hij financieel heeft laten zitten om bij Sparta te voetballen, moet je daar alleen maar respect voor hebben. Dat typeert zijn karakter."

4. Goede deals gemaakt voor Beugelsdijk en Kharchouch

Reda Kharchouch en Tom Beugelsdijk stonden vorige week nog op het trainingsveld van Sparta, maar beide spelers zijn inmiddels vertrokken. Kharchouch tekende deze week een contract voor drie seizoen bij Excelsior en Beugelsdijk lijkt naar Helmond Sport te gaan.
"Reda wilde zich heel graag in de eredivisie bewijzen, maar wij hebben al een spits die eerste keus is. Het tekent ook zijn karakter dat hij financieel betere aanbiedingen heeft laten schieten. En Tommie krijgt de kans om de komende drie jaren onderdeel uit te maken van een heel ambitieuze ploeg. Dus dat is ook mooi."

5. Transferwensen ingewilligd

Steijn heeft na zijn aanstelling een duidelijk plan gemaakt over de manier waarop hij Sparta wil laten voetballen. "We zijn als technische staf heel intensief bezig geweest, uiteraard samen met de scouting en technisch directeur Gerard Nijkamp. We hebben veel gereisd en spelers bekeken, om zo zeker te weten dat we de juiste spelers halen. Dat moet uiteraard nog blijken, maar we hebben op elke positie wel onze eerste keus kunnen halen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl