nieuws

Bandjar: 'Geen zin meer door overlijden dochter'

Rotterdammer Sigourney Bandjar stopte in 2014 al op 29-jarige leeftijd met profvoetbal. Een persoonlijk drama lag hieraan ten grondslag. Zijn dochtertje overleed na drie maanden plotseling door hartfalen. "Ik wil niet zielig gevonden worden, maar mijn gevoel zei mij dat ik moest stoppen. Het was goed zo", aldus Bandjar.
Sigourney Bandjar doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en brak als profvoetballer door bij Excelsior. Daar speelde hij zes seizoenen. Even leek de rechtsback in 2010 naar Feyenoord te gaan, maar een kuitblessure voorkwam dat hij zich in een stageperiode kon bewijzen aan trainer Mario Been. Na die voetbaljaargang vertrok Bandjar voor drie seizoenen naar RKC Waalwijk. In de voetballoze periode die volgde sloeg het noodlot toe. "Zonder onze eerste dochter, die toen anderhalf was, hadden we dagenlang in bed blijven liggen. Zij hield ons op de been. Het is heel zwaar, maar het leven gaat verder. We hebben nu ook nog een zoontje van anderhalf en we genieten vooral van elkaar."
Het leven van Bandjar draait nog steeds om voetbal. Op het veld speelt hij bij zondaghoofdklasser Halsteren en in de zaal bij eredivisionist TPP-Rotterdam, maar Bandjar doet het alleen nog maar voor de lol. "Op het veld was ik altijd rechtsback. Dan sta je alleen maar langs de lijn. In de zaal heb je meer vrijheid. In mijn jeugd bij Feyenoord ging ik ook altijd stiekem zaalvoetballen. Dit heb ik ook altijd al willen doen."