SPARTA

Doelman Nick Olij is blij met 'goede keuze' Sparta: 'Zijn goede gasten om mee te werken'

Doelman Nick Olij komt het veld op voor de oefenwedstrijd Steeds Hooger-Sparta (0-24)
Doelman Nick Olij komt het veld op voor de oefenwedstrijd Steeds Hooger-Sparta (0-24) © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Allesbehalve spijt heeft hij, doelman Nick Olij, van zijn keuze voor Sparta. De van NAC overgekomen keeper vertelt op het trainingskamp in Delden over de eerste weken bij zijn nieuwe club. "Ik vind dat we een volwassen elftal hebben, het zijn goede gasten om mee te werken."
Balend staat Olij voor onze camera. Hij heeft net een potje latjetrap verloren, en dat betekent opruimen. "Als je een goede traptechniek hebt moet je 'm er makkelijk op kunnen trappen, en dat doe ik nu niet. Onnodig, ik baal een beetje van mezelf. Nu schiet ik die bal het liefst de golfbaan op."
Tafeltennis, padel, een zwembad en sauna, goed eten en ook nog eens een goed veld. Het ontbreekt Sparta aan weinig in Delden, waar de selectie van trainer Maurice Steijn zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. "Alles is gewoon goed", vertelt Olij. "We proberen hier met elkaar een bepaalde bonding te krijgen. Dan helpt de kwaliteit van het veld ook goed mee. Je kunt graag oefenen wat je wil als elftal zijnde."
Zijn nieuwe club Sparta bevalt Olij voorlopig 'onwijs goed'. "Ik heb een goede keuze gemaakt. Van tevoren weet je dat eigenlijk al als je bij zo'n club terecht komt. Ik vind dat we een volwassen elftal hebben. Spelers met veel ervaring, goed in de communicatie. Het zijn goede gasten om mee te werken."

Geweldig podium

Vorig seizoen kroonde de 26-jarige Olij zich tot beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie. Had hij een grotere stap kunnen maken dan naar Sparta? "We gaan proberen een ander seizoen te hebben dan vorig jaar. Ik vind Sparta een geweldig podium om mezelf te kunnen laten zien. Ik wilde graag in de eredivisie spelen, dus laat het eerst maar eens hier zien."
"Sparta is een onwijs mooie club die zich met een goed verhaal bij mij meldde. Alles wat ze hebben verteld is tot nu toe uitgekomen. Dan is het aan mij om te laten zien wat ik in mijn mars heb."
Bekijk hieronder het hele interview met Sparta-doelman Nick Olij.
Doelman Nick Olij is blij met 'goede keuze' Sparta: 'Zijn goede gasten om mee te werken'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl