nieuws

Trouwzaal Alblasserdam blijft gesloten voor bruidspaar

BruidAlblasserdam.cropresize.1.jpg
BruidAlblasserdam.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Een bruidspaar uit Alblasserdam dacht afgelopen vrijdag met alle pracht en praal te kunnen trouwen, maar de gemeente zag dat niet zitten. Het stel was namelijk al met elkaar verbonden via een geregisteerd partnerschap. Voor Alblasserdam reden om de trouwzaal gesloten te houden en de familie en genodigden op de stoep te laten wachten.
Wat voor Kim Struik en Stefan Boom hun mooiste dag had moeten worden, werd een grote teleurstelling. Op het gemeentehuis van Alblasserdam zegt hoofd Publiekszaken Astrid de Jong dat het hier om een pijnlijk misverstand gaat: “Natuurlijk kunnen we ook bij omzetting van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk voor een ceremonie zorgen. Helaas heeft dit echtpaar die wens niet vooraf aan ons bekend gemaakt”.

Nagespeelde plechtigheid

Het gevolg was een hevig teleurgesteld paar met alle familie en genodigden. Uiteindelijk is het gezelschap naar Rotterdam vertrokken, waar in Het Heerenhuys onder de Euromast alsnog een huwelijksplechtigheid werd nagespeeld. Om het leed te verzachten.
Kim: “Dat voelde net zo goed, met een heuse toespraak en ringen. We hebben een fantastische dag gehad. Ondanks alles”. De gemeente Alblasserdam heeft Kim en Stefan inmiddels excuses aangeboden.
De bruid vertelde haar verhaal aan verslaggever Patrick van Eijck: