nieuws

Markwell en Van Mil winnen met Oranje eerste duel World Baseball Classic

Honkbal
Honkbal
Het Nederlands honkbalteam is uitstekend begonnen aan de World Baseball Classic. In Seoul werd thuisland Zuid Korea met 5-0 verslagen. Voor Oranje kwamen de Neptunus-werpers Diegomar Markwell en Loek van Mil in actie.
Nederland, onder leiding van bondscoach Hensley Meulens, kwam in de eerste inning al op voorsprong door een homerun van Jurickson Profar. De buitenvelder van Major League--organisatie Texas Rangers nam een andere Major League-er mee over de thuisplaat: Andrelton Simmons van Los Angeles Angels. Ook in de zesde inning werd de bal over de omheining geslagen. Voormalig Neptuniaan Randolph Odubar zorgde er daarmee voor dat ook Dashenko Ricardo (eveneens oud-Neptunus) kon scoren.
Diegomar Markwell loste op de heuvel van Nederland startend werper Rick van den Hurk na vier innings af. Markwell bleef twee innings staan en kreeg slechts één honkslag tegen. Zijn clubgenoot Loek van Mil was de Oranje-werper in de negende en laatste inning. Ook hij kreeg één hit tegen. Orlando Yntema (pitchter) en Dwayne Kemp (in- en outfield) van Neptunus kwamen niet in actie.
Nederland komt woensdag opnieuw in actie. Dan is Taiwan de tegenstander. Donderdag wordt de poulefase afgesloten met de wedstrijd tegen Israël. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de volgende ronde die in Tokyo (Japan) wordt gespeeld. Op dit moment is Israël verrassend koploper met twee overwinningen uit twee duels.
De World Baseball Classic is het grootste en meest prestigieuze honkbaltoernooi ter wereld. Het is het enige mondiale toernooi waar de beste profs uit de Amerikaanse Major League aan mee doen. Het evenement wordt eens in de vier jaar gehouden en kent zestien deelnemers.Vier jaar geleden eindigde Oranje op een knappe vierde plaats.