112

Drie kinderen en man neergestoken in woning Dordrecht, 39-jarige vrouw aangehouden

De gewonde man wordt geholpen op de stoep voor de woning in Dordrecht
De gewonde man wordt geholpen op de stoep voor de woning in Dordrecht © MediaTV
Bij een steekpartij in een woning in Dordrecht zijn vannacht vier gewonden gevallen. De slachtoffers zijn drie kinderen onder de tien jaar oud en een man van 53. Een vrouw van 39 is aangehouden. De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe ze er aan toe zijn.
De steekpartij gebeurde rond 01:20 uur in een woning in de Seringenstraat in de wijk Dubbeldam. Toen agenten bij de woning kwamen, vonden ze drie jonge gewonde kinderen en een gewonde volwassen man van 53. Of de aangehouden vrouw van 39 ook verwondingen heeft, is niet bekend.

Onderzoek bezig

Onze verslaggever Suzanne Mulder is nu ter plaatse in de straat. Via de overburen hoorde zij dat de bewoners een echtpaar zijn met een kind. De andere twee kinderen, zouden neefjes van hen zijn. De politie bevestigt dat na navraag door Rijnmond. De directe buren hebben eerste hulp verleend en belden het alarmnummer. Ook de kat van het echtpaar is uit huis gehaald.
Het forensisch team is nog bezig met het onderzoek. Op de grond ligt nog de warmhouddeken van de gewonde man.
De politie is nog volop bezig met onderzoek.
De politie is nog volop bezig met onderzoek. © Suzanne Mulder
Het gaat om deze woning in de Seringenstraat.
Het gaat om deze woning in de Seringenstraat. © Suzanne Mulder
Er is direct eerste hulp verleend, waarvoor twee traumahelikopters werden opgeroepen. De politie doet nu onderzoek bij de woning in Dordrecht naar wat er precies is gebeurd. Het onderzoek in de Seringenstraat gaat nog een paar uur duren.
Omdat de steekpartij midden in de woonwijk Dubbeldam heeft plaatsgevonden, is er slachtofferhulp beschikbaar voor de buurtbewoners. De politie vraagt om ook met andere tips over deze steekpartij te bellen met de politie.

Burgemeester reageert

Burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, zegt via Twitter geschrokken te zijn van het incident. "De impact is altijd extra groot als er kinderen zijn betrokken."