nieuws

Hockeyvereniging Spijkenisse doet aangifte tegen stelende voorzitter

Hockeyvereniging Spijkenisse heeft aangifte gedaan tegen de oud-voorzitter. Hij zou 200.000 euro achterover hebben gedrukt om gokschulden te betalen.
De club verkeert nu in financiële problemen. Er is nog 135 euro in kas. De vereniging had de 2 ton gespaard voor het aanpakken van de kantine en de kleedkamers.
De club heeft een aantal werkgroepen in het leven geroepen. Die moeten op zoek naar geld. "Wij gaan gewoon door," zegt woordvoerder van het crisisteam Carlo Eijkels. "We gaan geld genereren, we gaan sponsors aanschrijven, de bank om een voorlopig krediet vragen. Misschien moeten iets aan de contributies doen en we hebben nog steeds inkomsten van de de bar. Deze vereniging verdient gewoon om weer gezond te worden."

Voorzitter opgestapt


De voorzitter heeft zijn functie inmiddels neergelegd. Hij werd in 2015 naast voorzitter ook mede-verantwoordelijk voor de financiën, omdat de positie van penningmeester niet werd opgevuld.
De leden van de vereniging werden via de website opgeroepen deze avond te komen 'vanwege de financiële situatie van de vereniging'. De ex-voorzitter was niet aanwezig bij de vergadering. Hij onthoudt zich van commentaar.
Wethouder Kees Dijkman van Nissewaard heeft zondag aan de gemeenteraad laten weten dat hij een dag na het aftreden van de voorzitter is geïnformeerd over de problemen bij HV Spijkenisse.