FEYENOORD

Boëtius houdt conditie op peil bij Feyenoord, maar droomt van spelen in de Premier League

Jean-Paul Boëtius
Jean-Paul Boëtius © Rijnmond
Jean-Paul Boëtius traint sinds donderdag mee met Feyenoord. De 28-jarige middenvelder zit zonder club en heeft gevraagd of hij zijn conditie op peil kan houden bij zijn voormalige werkgever. Zowel speler als club benadrukt dat er geen sprake is van een eventueel contract. "Of ik er überhaupt niet voor open sta?" reageert Boëtius op de logische vraag of een échte terugkeer voor hem een optie is. "Dat weet ik niet. Er spelen veel dingen voorafgaand aan een dergelijke beslissing."
"Het is nu echt conditie op peil houden voor mij," geeft Boëtius nog één keer duidelijkheid over de redenen waarom hij op 1908 rondloopt in het shirt van zijn oude club. "Zodra er echt wat gaat spelen vanuit Feyenoord, dan gaat er misschien een ander gevoel spelen. Dat is dus nu niet aan de orde."
Boëtius speelde bij zijn vorige club FSV Mainz voornamelijk op het middenveld. De 28-jarige Rotterdammer besloot om zijn contract in Duitsland niet te verlengen en is momenteel transfervrij. "Ik sta best open, qua type competitie, waar ik nu verder wil in mijn carrière. Een droom van menig speler is de Premier League en of dat gaat gebeuren zien we wel. Maar dat is nog steeds dé droom."
Boëtius houdt conditie op peil bij Feyenoord, maar droomt van de Premier League

Geen wrok vanuit manier van vertrek in 2018

Boëtius doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en maakte op 28 oktober 2012 zijn debuut tegen Ajax, waarin hij ook direct scoorde. In 2015 maakte hij een transfer naar FC Basel, waarna hij twee jaar later terugkeerde bij Feyenoord. Na één seizoen stopte die samenwerking alweer. Boëtius weigerde in de voorbereiding op zijn tweede seizoen deel te nemen aan een korte training na een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe. En in de openingswedstrijd van het seizoen bij De Graafschap pakte hij kort achter elkaar twee gele kaarten en werd hij vervolgens uit de selectie gezet door trainer Van Bronckhorst.
"Er is geen enkele wrevel tussen mij en de club maar dat was toen ook al. Ik kwam heel snel daarna al terug op het trainingscomplex en kon ik nog gewoon het gebouw in en waren de mensen blij met me. Het is net als met je ouders, daar heb je ook niet altijd de beste relatie mee maar op het moment dat je aanklopt zullen ze je altijd met open armen ontvangen. Dat is hier precies hetzelfde. Ze noemden mij altijd 'kind van de club' en ik denk dat ze mij nog steeds zo zien. Zelfs na dat incidentje. Feyenoord is wat dat betreft mijn ouderlijk huis."
Boëtius maakte een transfer naar FSV Mainz, waar hij het zeker in zijn eerste twee jaar goed deed als middenvelder. "Ik heb daar een heel ander soort voetbal leren spelen. Met Feyenoord en Basel speelde ik om de bovenste plekken. Bij Mainz was dat een ander geval. En op een andere positie. Hier was ik altijd de linksbuiten en bij Mainz heb ik daar maar één keer gespeeld, daarna kwam ik op tien terecht. Ik heb mij daardoor als speler doorontwikkeld, ten opzichte van toen ik weg ging hier."