nieuws

Stichting stelt ultimatum: maatregelen tegen herrie of kort geding

nHsl06_09.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
nHsl06_09.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL eist binnen een week maatregelen tegen de geluidsoverlast van hogesnelheidstreinen. Als actie uitblijft, begint de stichting een kort geding tegen de betrokken partijen.
De actiegroep uit Lansingerland eist in de eerste plaats dat alle 'Traxxen' onmiddellijk van het spoor worden gehaald. Dat zijn de tijdelijke treinstellen die in afwachting van het definitieve materieel over de hogesnelheidslijn rijden.
In juli en augustus worden nieuwe geluidsmetingen verricht op het traject. Het is de stichting een ‘doorn in het oog’ dat de treinen in de tussentijd onverminderd doorrijden. Ze heeft onder meer de gemeente Lansingerland, de NS en de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM aangeschreven.

Nader onderzoek

De gemeente Lansingerland liet eerder al weten eigen plannen voor een rechtszaak te laten varen, na toezeggingen van demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) om de tijdelijke treinen te ontdoen van herriemakende remblokken en nader onderzoek te verrichten.