FEYENOORD

Pedersen begint hongerig aan tweede seizoen bij Feyenoord: 'Nog meer laten zien dat ik wil spelen'

Marcus Pedersen in duel met Loïc Lapoussin van Union Sint-Gillis
Marcus Pedersen in duel met Loïc Lapoussin van Union Sint-Gillis © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Marcus Pedersen viert deze zaterdag zijn 22ste verjaardag. Echt een lekker cadeautje was de 0-4 oefennederlaag tegen Union Sint-Gillis niet. Toch maakt de rechtsback van Feyenoord zich geen zorgen. "We hebben de afgelopen twee weken al progressie laten zien. Als we verder gaan waar we mee bezig zijn weet ik zeker dat we klaar zijn voor de start van het seizoen."
Een mooi eerste seizoen beleefde Pedersen bij Feyenoord, vooral in Europa. Ook bij de 22-jarige Noor doet de nederlaag tegen AS Roma nog altijd pijn. Wel kijkt hij met een blij gevoel terug op zijn eerste seizoen in Rotterdam. "Ik heb veel gespeeld en mezelf ontwikkeld. Ik heb progressie laten zien gedurende het seizoen. Daar moet ik nu verder op bouwen."

Hongerig

Waar Pedersen de eerste seizoenshelft nagenoeg alles speelde, moest hij na kerst vaak vanaf de bank toekijken hoe Lutsharel Geertruida zijn positie invulde. "Ik had competitie op mijn plek, dat is hoe voetbal is", vertelt de Noor. "Het was een lang seizoen. Iedereen hier leren kennen en hier landen was best moeilijk, maar nu ben ik hier helemaal gesetteld en comfortabel. Ik ben klaar en hongerig om te beginnen. Dit jaar moet ik nog meer laten zien dat ik wil spelen."
De laatste maanden werkt Pedersen, met hulp van trainer Arne Slot, veel aan zijn verdedigende kwaliteiten. "Ook daar wil ik beter worden. Maar we werken ook aan mijn aanvallende kwaliteiten natuurlijk."

'Club zal voor nieuwe spelers zorgen'

Waar Pedersen de afgelopen weken sterkhouders als Tyrell Malacia en Luis Sinisterra zag vertrekken, maakt hij zich geen zorgen over aanstaande versterkingen. "De club zal voor nieuwe spelers zorgen. We gaan een sterk team hebben bij de start van de competitie. We willen weer meedraaien in de top."
Pedersen begint hongerig aan tweede seizoen bij Feyenoord: 'Dit jaar nog meer laten zien dat ik wil spelen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl