EXCELSIOR

Excelsior wint regionaal onderonsje met FC Dordrecht, eerste goal Kharchouch

Doelpuntenmakers Kharchouch en Driouech vieren een treffer van Excelsior tegen FC Dordrecht © Herman Dingler/Orange Pictures
Na eerdere zeges op Slikkerveer en Lyra, een gelijkspel tegen NAC Breda en een verliespartij tegen Almere City heeft Excelsior zaterdagavond regiogenoot FC Dordrecht met 3-2 verslagen. De nieuwe spits van Excelsior, Reda Kharchouch, maakte in het Van Donge & De Roo Stadion zijn eerste goal voor de Kralingers.
Excelsior kreeg van begin af aan de beste kansen tegen Dordt, dat met Benjamin Reemst en Jari Schuurman zelfs twee keer op de bon ging in het eerste halfuur. Desondanks leek een 0-0 ruststand aanstaande, tot de laatste minuten van de eerste helft aanbraken.
Zo profiteerde Reda Kharchouch twee minuten voor de pauze van gerommel achterin bij FC Dordrecht, door de 1-0 binnen te werken. Het betekende de eerste goal van de spits in het shirt van Excelsior. Kharchouch kwam afgelopen week over van Sparta en tekende een contract voor drie seizoenen in Rotterdam-Kralingen.
De 1-0 stond nog amper op het scorebord of het was weer raak voor Excelsior. Couhaib Driouech zorgde met een fraaie uithaal voor de 2-0. Dat was de ruststand.
In de tweede helft liet Kharchouch na om de voorsprong van Excelsior verder te vergroten, waarna FC Dordrecht terug kon komen in de wedstrijd. Een strafschop werd benut door Pepijn Doesburg, die, net als Kharchouch bij Excelsior, deze transferperiode overkwam van Sparta.
Vijf minuten later was de marge weer twee. Dit keer profiteerde Driouech van gerommel achterin bij Dordt: 3-1. Een rake kopbal van Mauro Savastano bracht de spanning in de laatste tien minuten nog volledig terug, maar verder dan 3-2 kwam FC Dordrecht niet meer.

Excelsior - FC Dordrecht 3-2 (2-0)

43' Reda Kharchouch 1-0
44' Couhaib Driouech 2-0
68' Pepijn Doesburg (strafschop) 2-1
73' Couhaib Driouech 3-1
81' Mauro Savastano 3-2