112

Video: Woedende omstanders filmen arrestatie van man die baby met mes zou hebben omgebracht

Still uit video van aanhouding
Still uit video van aanhouding © omwonende
De politie heeft zondag eind van de middag een 22-jarige militair uit Rotterdam gearresteerd. Hij zou een baby met een mes om het leven hebben gebracht. Op beelden hieronder is zijn arrestatie te zien aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Buurtbewoners staan woedend bij de deur terwijl hij in de boeien wordt geslagen.
In de video knikt de verdachte als hem door een omstander wordt gevraagd of hij 'het heeft gedaan'. De politie moet een aantal mensen tegenhouden die de verdachte vloekend willen aanvliegen. "Dit is het ergste wat ik ooit gezien heb", zegt een omstander geschokt.
Let op: de video bevat heftig taalgebruik
Woedende omstanders filmen arrestatie van verdachte na met mes doden baby
Het geweld gebeurde zondagmiddag rond 17:15 uur. Een getuige hoorde gegil en zag de moeder met de baby van zes tot acht maanden oud in de armen naar buiten lopen. De moeder zakte met het kind in de armen op straat in elkaar, zag een ooggetuige. Het kindje zou door de keel zijn gesneden, waarna het nog naar het ziekenhuis is gebracht.
De verdachte is een 22-jarige Rotterdammer in actieve militaire dienst. De Marechaussee neemt daarom het onderzoek over van de politie.
Forensisch onderzoek in de woning aan de Wolphaertsbocht
Forensisch onderzoek in de woning aan de Wolphaertsbocht © JBMedia

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl