nieuws

Van Bronckhorst: 'Aantonen dat we brede selectie hebben'

Giovanni van Bronckhorst kan zondag in de wedstrijd tegen AZ niet beschikken over Eljero Elia, Brad Jones, Bilal Basacikoglu, Terence Kongolo en Marko Vejinovic. Het vijftal is geblesseerd. "Dit is een moment om aan te tonen dat we een brede selectie hebben. De jongens die er zondag staan, zullen er staan", aldus Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ.
De Feyenoord-trainer wilde nog niet laten weten wie hij op de plaats van Elia gaat laten spelen. "We bekijken alle opties. Een basisplaats voor El Hankouri zal zondag niet het geval zijn", liet de oefenmeester weten. Keeper Brad Jones zal naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen door Kenneth Vermeer. De Australische sluitpost heeft een wond aan zijn scheenbeen. "Hij heeft een paar nachten in het ziekenhuis gelegen. De verwachting is dat hij vandaag naar huis kan", aldus Van Bronckhorst. Vermoedelijk zal Miquel Nelom de plaats van de geblesseerde Kongolo innemen.

Vilhena wel inzetbaar

Middenvelder Tonny Vilhena kan zondag in actie komen. De tuchtcommissie van de KNVB legde de Feyenoorder vrijdagochtend een straf op van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, met een proeftijd van één jaar. De beroepszaak wordt pas na het weekend behandeld, waardoor Vilhena komende zondag wel in actie kan komen tegen AZ. De tuchtcommissie acht bewezen dat de middenvelder van Feyenoord in de wedstrijd Sparta-Feyenoord een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Mathias Pogba van Sparta.
"Wij vinden het een zware straf voor Vilhena. Daarom gaan we in beroep. Vilhena heeft gezegd dat het niet bewust was. Daar sta ik achter. Ik vond het geen domme actie. Hij heeft het niet bewust gedaan", aldus Van Bronckhorst over de kwestie omtrent zijn middenvelder.
Behalve Vilhena zijn ook Nicolai Jorgensen en Steven Berghuis inzetbaar tegen de Alkmaarders. De Deense aanvaller sloot donderdag weer aan op het trainingsveld. Berghuis werkte donderdag binnen een individueel programma af, maar kan zondag starten.

Volg Feyenoord-AZ op Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ is zondag live te volgen op Radio Rijnmond. Het wedstrijdverslag wordt verzorgd door Dennis van Eersel en Sinclair Bischop. De aftrap in De Kuip is om 14:30 uur.