nieuws

Kuyt: 'Trainer bepaalt waar ik speel en of ik speel'

Dirk Kuyt zal zondag vermoedelijk kunnen rekenen op een basisplaats in de wedstrijd tegen AZ. De Rotterdammers hebben met Jones, Elia, Kongolo, Bilal en Vejinovic een volle lappenmand. De aanvoerder van Feyenoord wilde niet laten weten op welke plek hij zondag graag speelt. "De trainer bepaalt waar ik speel en of ik speel. Ik denk dat ik op alle posities voorin kan spelen en ook op de aanvallende posities op het middenveld. Ik focus me op hetgeen wat ik kan doen en waar de trainer mij nodig heeft", aldus Kuyt.
Het gehavende Feyenoord wil zich zondag in De Kuip tegen AZ herstellen van de nederlaag (1-0) tegen Sparta. "Iedereen heeft kunnen zien dat de ploeg teleurgesteld was met het resultaat van afgelopen weekend. Maar we hebben bewezen, dat we heel erg goed kunnen reageren op zo'n teleurstellend resultaat. Zondag is gewoon weer een finale."
Dat concurrent Ajax punten verspeelde (1-1 tegen Groningen) is voor Kuyt geen opsteker. "Wij kijken naar onszelf. We kijken niet naar andere ploegen. Wij hebben het zelf in handen. Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld, dus het heeft niet zoveel zin om om je heen te kijken."

Blessures

Feyenoord mist vijf spelers tegen AZ. "Je komt wat verder in het seizoen. Ik denk dat we heel erg tevreden mogen zijn met de manier hoe wij wekelijks klaargestoomd worden. We zijn fysiek heel erg fit. We hebben tot op heden nauwelijks last gehad van blessures. Nu hebben we wat problemen op verschillende manieren. Maar ik denk dat de kracht van dit Feyenoord het team is. Dat moeten we aankomend weekend laten blijken."

Vilhena

Feyenoord heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. De tuchtcommissie legde Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena vrijdagochtend een straf op van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, met een proeftijd van één jaar. De tuchtcommissie acht bewezen dat de middenvelder van Feyenoord in de wedstrijd Sparta-Feyenoord een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Mathias Pogba van Sparta. De aanvoerder van Feyenoord vindt het verschrikkelijk dat zijn ploeggenoot in deze zaak terecht is gekomen.
Kuyt: "Hij is aan een geweldig seizoen bezig. Ondanks alles wat hij in dit bewogen seizoen heeft meegemaakt. Dat hij op zo'n zware manier gestraft wordt dat vind ik verschrikkelijk. Op dit moment zou hij de zwaarste straf van het seizoen krijgen. Ik vind dat ongelooflijk en jammer en kan niet zo goed begrijpen waarom dit zo zwaar bestraft moet worden."