nieuws

Busker definitief nieuwe voorzitter FNV

FNV_logo
FNV_logo
Han Busker is als verwacht de nieuwe voorzitter van vakbond FNV. De leden stemden bij een raadpleging in met zijn benoeming, die vrijdag werd bekrachtigd door het Ledenparlement. Dat is het hoogste orgaan van de vakbond.
Busker is de opvolger van Ton Heerts, die afgelopen zomer opstapte. Hij gaf eerder jarenlang leiding aan de Nederlandse Politiebond (NPB) en was als bestuurslid van FNV belast met de thema's zorg en pensioenen.
Het bestuur van FNV droeg Busker zelf voor als kandidaat voor het voorzitterschap. Zijn naam was ook de enige die prijkte op de definitieve kandidatenlijst die in december werd gepubliceerd. Busker is tot voorzitter gekozen voor de periode 2017-2021.
Hij zei vrijdag zich in te zullen zetten voor sociale zekerheid en echte banen. Ook riep hij de FNV-leden op zich bij de verkiezingen van 15 maart niet te laten misleiden. ,,Partijen aan de rechterkant willen dat de flex nog verder doorslaat, richten hun pijlen op het cao-bestel, op de vakantietoeslag van mensen in de bijstand, en willen verslechteringen van de pensioenen", aldus Busker. Volgens hem is zaak dat kiezers zich goed laten informeren.
De verkiezing van een nieuw bestuur vindt plaats tijdens het FNV-congres dat op 11 mei wordt gehouden. Daar zal het Ledenparlement zich ook buigen over de koers die de bond de komende jaren zal varen.