nieuws

Van Duinen: 'Ik ga niet degraderen'

Mike van Duinen is de laatste weken weer een vaste waarde voor Excelsior. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Fortuna Düsseldorf, maar speelde tot dusver een bescheiden rol in het team van trainer Mitchell van der Gaag.
"Het was een mooie ervaring in Düsseldorf, maar qua voetbal is het natuurlijk niet geworden wat ik had gehoopt. Als ik de één na de ander had binnen geschoten, dan had ik daar nog gespeeld. Ik heb het niet goed genoeg gedaan", aldus Van Duinen over zijn periode in Duitsland.
Bij Excelsior speelde hij tot dusver 13 competitiewedstrijden. Voor de Kralingers was hij slechts één keer trefzeker, afgelopen weekend tegen AZ. "Ik kwam natuurlijk geblesseerd binnen. Toen heb ik een paar wedstrijden gespeeld en toen ben ik weer gaan kwakkelen. Het heeft heel erg lang geduurd, maar ik ben erg blij dat ik nu weer in de basis sta en van waarde kan zijn", aldus de aanvaller.
"Ik ben blij dat ik tegen AZ 75 minuten heb gespeeld en een doelpuntje heb gemaakt. Maar ik heb te weinig wedstrijden gespeeld om mezelf te laten zien. Dus de mensen mogen absoluut wel wat van mij verwachten."

Handhaving

Excelsior staat momenteel op de 16e plaats in de competitie. Toch is Van Duinen ervan overtuigd dat de Kralingers in de eredivisie blijven. "Als wij dit spel vasthouden en dan in de wedstrijd iets meer killen, zowel voorin als achterin, dan gaan wij gewoon genoeg punten pakken. Wat er ook gebeurt: Ik ga niet degraderen."
Naast Excelsior zitten ook Go Ahead Eagles, Roda JC en ADO Den Haag in de gevarenzone. "Eén keer winnen en je staat weer in de buurt van Sparta", zegt Van Duinen. "Excelsior en ADO gaan zich rechtstreeks veilig spelen. Daar zet ik nog steeds op in", besluit hij.

Volg Excelsior-sc Heerenveen op Radio Rijnmond

Excelsior speelt zaterdagavond om 20:45 tegen SC Heerenveen. De wedstrijd is live te volgen op Radio Rijnmond. Clay Ruperti verzorgt hij verslag vanaf Woudestein.