nieuws

Gouka: 'Raar dat zwaarste straf seizoen tegen Vilhena is geëist'

Mikos Gouka vindt het niet terecht dat de zwaarste straf van dit seizoen tegen Tonny Vilhena is geëist. "Dat is wel raar. Het is niet de zwaarste overtreding geweest van dit seizoen. Er gebeurde wel iets, maar deze schorsing is vrij zwaar", aldus de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag bij FC Rijnmond.
"Als Vilhena wegvalt, dan is dat een zware aderlating voor Feyenoord. Zeker nu er meer blessures zijn. Van Bronckhorst kon lange tijd alleen Sven van Beek noemen, maar moest er vandaag zes opsommen." De Feyenoord-watcher is benieuwd hoe Van Bronckhorst dit gaat oplossen. "Vejinovic en Tapia kunnen hem niet vervangen."
Daarnaast verwacht Gouka dat Toornstra komende zondag een positie in de voorhoede krijgt. "Kuyt kan spelen, Vilhena kan spelen. Dus Toornstra zal een linie naar voren schuiven", aldus de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad.
Trainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag in de wedstrijd tegen AZ niet beschikken over de geblesseerden Brad Jones, Eljero Elia, Terence Kongolo en Bilal Basacikoglu. Kenneth Vermeer en Miquel Nelom zullen respectievelijk Jones en Kongolo vervangen. Wie er op de linksbuitenpositie gaat spelen, is lastiger in te vullen. Gouka zou zondag Toornstra doorschuiven.
Verder sprak presentator Etienne Verhoeff met Geert den Ouden en Mikos Gouka over de goede prestaties van Sparta in de afgelopen weken en over Excelsior.