nieuws

Turkije dreigt Nederland met sancties

De Straatweg in Hillegersberg
De Straatweg in Hillegersberg
Turkije dreigt met zware politieke en economische sancties als Nederland verhindert dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, zaterdag een bezoek kan brengen aan Rotterdam.
Çavusoglu herhaalde zaterdagochtend dat hij in Rotterdam een Turkse campagnebijeenkomst wil bezoeken. Nederland trok daarop de
.

Ambtswoning

Volgens Rotterdam The Hague Airport had hij aan het einde van de middag daar aan willen komen om vervolgens naar de ambtswoning van de consul aan de Straatweg in Hillegersberg af te reizen.
In de woning wilde hij om 18.00 uur genodigden toespreken. Çavusoglu pleit voor een 'ja' voor meer macht voor president Erdogan in het Turkse referendum van 16 april.

Openbare weg

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei vrijdag dat Nederland Çavusoglu niet kan weigeren, maar dat een eventueel bezoek wel omgeven zal zijn door strenge veiligheidsmaatregelen.
In elk geval zal publiek niet welkom zijn op de openbare weg nabij de ambtswoning aan de Straatweg. De woning en bijbehorende tuin zijn Turks grondgebied.