nieuws

Jørgensen: 'We haalden tegen Sparta ons niveau niet'

Nicolai Jørgensen miste vanwege een enkelblessure afgelopen week de nodige trainingen. De Deense aanvaller van Feyenoord meldde zich donderdag weer op het veld en is zondag gewoon inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen AZ.
"Ik heb mijn enkel verzwikt in de eerste helft tegen Sparta. Mijn enkel is na de wedstrijd flink opgezwollen. Een scan heeft uitgewezen dat het alleen een blauwe plek was. Donderdag en vrijdag heb ik weer zonder pijn kunnen trainen. Ik ben opgelucht, want je raakt altijd zenuwachtig als je enkel dik wordt", aldus de topscorer van de eredivisie.
Jørgensen was niet de enige Feyenoorder die het kunstgrasveld van Sparta met een blessure verliet. "In Scandinavië wordt er hetzelfde over gedacht als hier", aldus de Deense spits. "Financieel is het lastig om het gras goed te houden als het weer slecht is. Ik begrijp beide kanten van de zaak, maar mijn voorkeur gaat uit naar gewoon gras. Je speelt dan misschien een paar wedstrijden op een slecht veld, maar dat hoort ook bij het spelletje."

Geen zorgen

Hoewel Feyenoord de nodige spelers mist tegen AZ en afgelopen weekend (1-0 verlies tegen Sparta) slecht heeft gepresteerd, maakt Jørgensen zich geen zorgen. "We moeten ons focussen op de komende negen wedstrijden. Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd. We hebben pas voor de tweede keer verloren. Soms is het gewoon je dag niet. Het was een off-day. We haalden tegen Sparta ons niveau niet. We moeten zondag laten zien dat het eenmalig was", besluit de Feyenoorder.

Volg Feyenoord op Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ wordt zondag gespeeld in De Kuip en begint om 14:30. Het verslag wordt verzorgd door Dennis van Eersel en Sinclair Bischop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl