nieuws

Man beschiet politiemedewerkster

minipistooltje.jpg
minipistooltje.jpg
ROTTERDAM - Een 37-jarige Rotterdammer is zondagavond aangehouden nadat hij met een mini-pistooltje in de richting van een politiemedewerkster had geschoten. Dat gebeurde op het politiebureau Slinge op Rotterdam-Zuid. De vrouw werd niet geraakt.
De man liep rond half zeven het politiebureau binnen. Daar bedreigde hij de baliemedewerkster en schoot vervolgens in haar richting. Ze riep direct de hulp in van collega's, die de Rotterdammer overmeesterden. Hij wordt vastgehouden.
De schutter had onlangs een filmpje op YouTube geplaatst, waarin hij een dergelijk pistool afvuurt op een foto van burgemeester Aboutaleb. Zondag was bekend geworden dat Justitie in Rotterdam een onderzoek heeft ingesteld naar dat filmpje en naar andere, waarin met vuurwerk en een minipistooltje op politici wordt geschoten. Ook is te zien hoe kogelbrieven voor politieke partijen op de bus worden gedaan, en dat politici en politieke partijen worden beledigd en bedreigd.
Zelf beweert de man dat hij zijn enkele centimeters grote pistooltje ooit heeft teruggekregen nadat de politie het in beslag had genomen. Naar eigen zeggen vindt hij het onbegrijpelijk dat het mini-wapen niet onder de wapenwet valt. Met de filmpjes wilde hij laten zien dat het weldegelijk schade kan aanrichten.