nieuws

Metgod: 'Ook zonder Vilhena kan Feyenoord zich meten met Ajax

Oud-voetballer John Metgod vindt dat het middenveld van Feyenoord het ook zonder Tonny Vilhena moet kunnen in de klassieker tegen Ajax op zondag 2 april. Zonder de eventueel geschorste Vilhena blijft er volgens hem nog genoeg kwaliteit over. ''Het is niet het ideale middenveld, maar we moeten niet denken dat het dan ineens niet meer goed genoeg zou zijn'', zei Metgod in FC Rijnmond.
De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid heeft het in de regionale voetbaltalkshow over het feit dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst echt een team is. ''Nicolai Jørgensen is bijvoorbeeld een spits, maar hij gunt zijn maten in het veld ook een doelpunt. Hij is niet alleen maar gefocust op het scoren. Daardoor gunnen zijn medespelers hem ook weer doelpunten. Dat is belangrijk, want je hebt altijd alleen succes als team en niet alleen als spits.''
Naast aandacht voor de overwinning van Feyenoord blikt Metgod samen met presentator Frank Vijg en Ruud van Os terug op het gehele voetbalweekend. Zo kijken zij terug op de 4-1 overwinning van Excelsior tegen Heerenveen en bespreekt het drietal wat er mis ging bij de nederlagen van Sparta en FC Dordrecht.
Als opening van de uitzending is er een muzikale samenvatting van cabaretier Vincent Bijlo van Feyenoord - AZ te zien. Bekijk hier de uitzending van FC Rijnmond in zijn geheel terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl