SCHIETPARTIJ

Bewoners van de Tarwewijk schrikken opnieuw wakker van harde schoten: 'Het is helemaal niet meer veilig in de wijk'

Voor de tweede nacht achter elkaar schrokken bewoners van de Tarwewijk wakker. Er werden op straat meerdere kogels afgevuurd. In de nacht van maandag op dinsdag in de Voetjesstraat, afgelopen nacht was het raak in de Hellevoetstraat. In een portiek werd ook een explosief gevonden. Buurtbewoners voelen zich niet meer veilig, zeggen ze.
"Wij hebben deze week al drie schietpartijen in de wijk gehad. De eerste was in Voetjesstraat, de tweede in de Carnisselaan in Charlois en nu in de Hellevoetstraat. Het is helemaal niet meer veilig in de Tarwewijk", zegt buurtbewoner Sashev. Hij wil dat er meer gesurveilleerd wordt en meer camerabeelden worden gemaakt. Zelf was hij er afgelopen nacht niet, maar zijn moeder Stoyanova wel. Ze raakt er gestresst van. "Ik heb denk ik vier of vijf keer schoten gehoord. Ik woon hier vlakbij en werd er wakker van. Er kwamen mensen bij mij aan de deur die zeiden dat ik naar buiten moest voor evacuatie. Ik denk ook dat er meer camera's in de wijk moeten hangen."
Een medewerker van EOD heeft zich in een bommenpak gehesen en heeft het explosief uiteindelijk onschadelijk gemaakt.
Een medewerker van EOD heeft zich in een bommenpak gehesen en heeft het explosief uiteindelijk onschadelijk gemaakt. © MediaTV
Bij de schietpartij raakte niemand gewond, maar er zaten wel kogelgaten in een woning. Dat er nog geen slachtoffer is gevallen, is volgens de politie meer geluk dan wijsheid. Met regelmaat worden ook slaapkamerramen onder vuur genomen. "Dat schieten lijkt soms lukraak te gebeuren. Elk slachtoffer is er één te veel. Helemaal als dat om een onschuldig slachtoffer gaat", zegt de politie. Daarom pakken ze de meldingen groot op.

'Moeten criminelen zijn'

Buurtbewoner Sashev was dan afgelopen nacht niet in de buurt, dinsdag werd er vlak achter hem geschoten toen hij in de auto reed. "Dat is niet de bedoeling. De politie moet beter werk verrichten. De laatste tijd wordt in de Tarwewijk veel geschoten en gevochten", zegt hij. "Je kunt dit soort schietpartijen alleen voorkomen door camera's te plaatsen. Ze durven niet als ze op beeld komen te staan."
Buurtbewoner Yasar is ook erg geschrokken van het voorval. "Je hoorde de schietgeluiden keihard. Ik keek gelijk naar buiten en zag de buren ook meekijken. Er is denk ik zo'n vier keer geschoten. Ik wilde daarna eigenlijk weer gaan slapen, maar toen ik op Twitter iets las over een explosief, wist ik wel dat er iets groters aan de hand was. Het kan niet anders dan dat er criminelen achter zitten."