nieuws

Opnieuw arts weg van intensive care Maasstad Ziekenhuis na ruzie

Het Maasstad Ziekenhuis (archieffoto)
Het Maasstad Ziekenhuis (archieffoto)
De ruzie op de afdeling intensive care van het Maasstad Ziekenhuis heeft opnieuw tot het vertrek van een arts geleid. Dat meldt het ziekenhuis.
In oktober vorig jaar werd uit een intern memo
dat er tussen diverse artsen op de afdeling intensive care onenigheid was. Dat ging onder meer over de benoeming van een jonge intensivist.
De discussie leidde tot een rechtszaak. De rechter bepaalde dat de jonge arts weer aan de slag mocht in het ziekenhuis, maar het 'Maasstad' wilde dat niet. De intensivist vertrok met een regeling.
Naar aanleiding van de onenigheid stelde het ziekenhuis een onderzoek in. Dat leidde in januari tot het besluit om maatregelen tegen drie artsen te nemen. Eén arts werd teruggezet uit zijn leidinggevende positie, de twee anderen werden op non-actief gezet. Een van hen is dus nu alsnog vertrokken. Met de ander wordt nog gesproken.
Personeel
RTV Rijnmond kreeg recent diverse mails van verplegend personeel dat zich zorgen maakt over de kwaliteit van de zorg op de afdeling. Volgens het Maasstad Ziekenhuis is de zorg op de afdeling niet in het geding.
''En vanuit het Erasmus MC zijn momenteel twee fulltime ervaren specialisten aanwezig om het IC-team te ondersteunen en de continuïteit van de patiëntenzorg te borgen. Daarnaast waren er al nieuwe intensivisten aangesteld. Zij beginnen hier binnenkort'', zegt een woordvoerder.
Inspectie
De Inspectie voor Volksgezondheid heeft recent ook de situatie op de intensive care onderzocht. Daarbij is geconstateerd de Raad van Bestuur maatregelen heeft genomen om de kwaliteit van de zorg te garanderen, aldus de IGZ.