nieuws

Burgemeester in gesprek over uitgaansgeweld Alblasserdam

Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam
Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam
Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam gaat woensdag praten met de uitbaters van twee café's waar afgelopen weekend ongeregeldheden waren. Zowel in The Abbey als bij 't Stekkie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gevochten.
De eigenaar van één van de café's liep snijwonden in z'n gezicht op. Buiten was het ook onrustig. Er werden vernielingen gepleegd aan auto's en op de Dam zou iemand met een (nep)pistool hebben gezwaaid. Paans wil zich door "hoor en wederhoor" een beeld vormen van wat er gebeurd is.
Hij verwacht binnen een week een rapportage van de politie en gaat komende woensdag met de horecabazen praten. Dat worden afzonderlijke gesprekken, omdat de incidenten volgens de gemeente Alblasserdam niet met elkaar te maken hadden.
Samen met politie en horeca bekijkt de burgemeester daarna of en welke maatregelen nodig zijn: "Tenslotte willen we allemaal dat we, nu en in de toekomst, veilig en gezellig uit kunnen gaan in Alblasserdam."
In het dorp wordt door sommige mensen al gepleit voor de terugkeer van de zogenoemde 'suswachten'. Dat zijn toezichthouders, die in het verleden betaald werden door de gemeente en de lokale horeca. Paans wil daar nu nog niet op ingaan.