nieuws

Giessenlanden wil aanpak geluidsoverlast verkeer en spoor

De gemeente Giessenlanden wil dat de minister van Verkeer maatregelen neemt tegen de overlast van autoverkeer en het treinverkeer. De gemeenten liggen ingeklemd tussen de betuweroute en de A15-A27 en dat geeft veel overlast.
Teus van Houweling is wethouder van de gemeente Giessenlanden. "Voorheen was bijvoorbeeld Schelluinen een pittoresk dorpje, maar in de loop der tijden is het helemaal omsloten door infrastructuur. De bewoners vinden dat geluid veroorzaken."
De overlast van lawaai hangt af van de richting van de wind of het weertype. Als de grond bevroren is zeggen de mensen nog meer herrie te horen.

Brief aan de minister

De gemeente Giessenlanden heeft de minister van Verkeer een brief geschreven om snel maatregelen te nemen. Een van de maatregelen kan zijn dat er fluisterasfalt op de rijksweg komt.
Maar er zijn volgens de gemeente meer oplossingen. Van Houwelingen: "De minister kan en moet afspraken maken met vervoerders op het spoor over welk soort wielen er onder een trein zitten. Dat kan qua geluid een groot verschil maken. Dat doen die vervoerders toch niet uit zichzelf, want dat werkt kostenverhogend."
De minister heeft nog geen reactie gegeven.