FC Dordrecht kansloos in Almere

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd tegen Almere City verloren. De ploeg van Gérard de Nooijer, die in de rust drie spelers wisselde, kwam op ieder vlak tekort. In Flevoland werd het 3-0.
De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Joël Thomas, die de bal op de lat kopte na een voorzet van Everon Pisas. Nog binnen tien minuten was het juist de thuisploeg die op voorsprong kwam. Soufyan Ahannach schoof de bal koeltjes achter Tim Coremans: 1-0.
In de eerste helft kregen beide ploegen weinig kansen, maar Almere City sloeg vlak voor rust voor de tweede keer toe. Oud-Spartaan Sherjill MacDonald zorgde er twee minuten voor de pauze voor dat een overwinning voor FC Dordrecht ver weg was: 2-0.
Trainer Gérard de Nooijer greep in de rust in. De oefenmeester wisselde Joey Godee, Alvin Daniels en Michael Chacon en verving het drietal voor Nick Hak, Joris Kramer en Ibrahima Touré. De koerswijziging zorgde in de tweede helft direct voor wat gevaar. Cerezo Hilgen zag zijn mislukte voorzet nog net gekeerd worden door Almere-doelman Chiel Kramer.
Tien minuten na rust kon alle hoop van de Schapenkoppen definitief in de prullenbak worden gegooid, omdat Sherjill MacDonald zijn tweede van de avond maakte: 3-0. Daarna bloedde het duel wat dood en kreeg de thuisclub nog wat kleine kansen. Groot gevaar leverde dat echter niet meer op.
Concurrent en hekkensluiter Achillles'29 verloor met 3-2 van RKC Waalwijk en zo blijft het verschil in de strijd tegen degradatie zes punten.