nieuws

Basisschoolleerlingen zamelen kleine apparaten in voor het milieu

Basisscholen in Rotterdam zamelen sinds dinsdag kleine elektrische apparaten in voor het goede doel. Voor de wedstrijd proberen ze zoveel mogelijk apparaten mee te nemen in de hoop dat ze uiteindelijk een prijs winnen.
De E-waste race is een initiatief van de gemeente. De groepen 6, 7 en 8 van vijftien scholen doen mee. Basisschool Het Kompas in Charlois gaf dinsdagmiddag het startsein. Een van de kinderen heeft thuis nog wel wat oude telefoons liggen die ze mee wil nemen.
"Er kunnen nieuwe dingen worden gemaakt. Het is zonde om het weg te gooien, want dan wordt het verbrand", zegt het meisje. Zo zit in een mobiele telefoon goud en zilver dat opnieuw kan worden gebruikt.
De gemeente wil met de actie vooral kinderen bewust maken dat apparaten gerecycled kunnen worden. Dingen die het nog doen, worden naar de tweedehandswinkels van Piekfijn gebracht.
Of de kinderen ook grotere apparaten meenemen, is nog maar de vraag. "Ik denk dat dat wel een beetje te groot en te zwaar is", zegt een van de leerlingen. Ze kunnen nog tot woensdag 12 april spullen inleveren voor de E-waste race.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl