nieuws

Rotterdamse politiepup Bumper ware internethit

Het is de bekendste politiehond van Nederland: Bumper, de nieuwste aanwinst van de politie Rotterdam. De puppy heeft inmiddels zijn eigen Facebookpagina met bijna 28-duizend volgers. Zijn YouTube-video’s hebben tienduizenden views.
Het veertien weken oude hondje werd dinsdagochtend voorgesteld aan de pers. Met zijn trainer en baas liet bumper zien welke skills hij al in huis heeft. “Hij leert goed luisteren, hij kan al hindernissen nemen, we oefenen met het melden van voorwerpen en binnenkort gaan we ook zijn bijtdrift ontwikkelen”, aldus baasje Stephan.
Vader Xantho
Twee jaar lang zal Bumper getraind worden. Of hij daarna inderdaad klaar is voor het echte werk valt nu nog niet te zeggen. Aan zijn genen ligt het in ieder geval niet. Vader Xantho is een goede, ervaren politiehond.
“Hij moet een bepaald niveau halen. We zien dat hij het goed doet en als een soort spons alles opneemt. Maar dat is nog geen garantie voor de toekomst.”
Afgeleid
Bij de kennismaking was Bumper vooral een beetje afgeleid door al die vreemde bezoekers met leuke gekleurde microfoons. “Dat hoort ook bij de leeftijd. Je moet hem toch vergelijken met een kind van 4 of 5 jaar oud.”