nieuws

Saudi-Arabië verhoogt olieproductie

Tankstation Olie
Tankstation Olie
Saudi-Arabië heeft in februari zijn olieproductie verhoogd tot iets meer dan 10 miljoen vaten per dag, waarmee een deel van de eerdere productieverlaging ongedaan werd gemaakt. Dat meldde het land aan oliekartel OPEC.
In januari lag de gemiddelde olieproductie van Saudi-Arabië nog op circa 9,7 miljoen vaten per dag. Sinds begin dit jaar verlaagden de leden van oliekartel OPEC en andere grote producenten zoals Rusland de productie om zo het overaanbod tegen te gaan en de lage olieprijzen op te krikken. Die afspraak loopt tot en met juni en inmiddels wordt al de mogelijkheid geopperd dat de productie langer verlaagd moet worden omdat de olieprijzen nog steeds laag blijven.
Na bekendmaking van de hogere Saudische productie gingen de olieprijzen omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent tot 47,75 dollar en Brent werd 1 procent goedkoper op 50,85 dollar per vat.
De OPEC liet weten dat de wereldwijde olievraag dit jaar naar verwachting sterker zal toenemen dan eerder werd aangenomen. Verder verwacht het oliekartel dat olieproducenten buiten de OPEC hun productie sterker zullen opvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl