nieuws

Rotterdam positief over Feyenoord City

Artist impression van het toekomstige Feyenoord City
Artist impression van het toekomstige Feyenoord City
Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders is tevreden met de aangepaste plannen van Feyenoord voor het nieuwe stadion en omgeving. Er was op twintig punten om meer duidelijkheid gevraagd.
Eerder was al bekend dat voor de bouw van Feyenoord City 135 miljoen euro van de gemeente wordt gevraagd. Het plan wordt nu doorgespeeld naar de gemeenteraad, met een positief advies van D66-wethouder Visser van Sport en Financiën.

Plannen

De plannen voor Feyenoord City voorzien onder meer in de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord, maar ook in de komst van nieuwe woningen, kantoren en winkels.
De gemeente is gevraagd om een financiële bijdrage. Het gaat dan om 60 miljoen uit gronduitgifte en 40 miljoen aan aandelen. Ook wil de gemeente 35 miljoen euro uittrekken voor investeringen in infrastructuur.
De woordvoerster van Visser benadrukt dat de gemeente ook geld terug krijgt voor de investeringen, zoals rendement op de aandelen en erfpachtcanon voor de grond.

Gemeenteraad

De steun van het college voor het project is niet onvoorwaardelijk. In een zogeheten 'position paper' zijn in samenspraak met Feyenoord afspraken gemaakt over de plannen, die op 20 april worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
''Als die akkoord gaat, gaat Feyenoord de plannen verder uitwerken, onder andere met de gemeente'', zei de woordvoerster dinsdagavond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl