nieuws

Toch oordeel over Schiedamse drugsverdachte

Rechtbank Rotterdam
Rechtbank Rotterdam © Tom van Vark
Drugsverdachte Henk E. krijgt woensdag na 15 uur horen welke straf hij krijgt. Als het aan justitie ligt, moet de Schiedammer zestien jaar de cel in. De uitspraak liep vertraging op door een, inmiddels afgewezen, wrakingsverzoek.
De advocaat van een medeverdachte had gevraagd om nog een getuige te mogen horen die onverwacht opdook in Brazilië. Maar de rechter voelde daar niets voor, waarna de advocaat de rechtbank heeft gewraakt.

Aan het begin van de middag werd het verzoek door de wrakingskamer afgewezen. Het was het zesde wrakingsverzoek in deze zaak.
De Schiedammers zouden honderden kilo's drugs uit Midden- en Zuid-Amerika hebben ingevoerd. Ze kregen vermoedelijk hulp van de corrupte douanier Gerrit G., die in een andere zaak terechtstaat.
In de zaak staan nog meer verdachten terecht, onder wie de zoon van Henk E. Deze Marco zou twaalf jaar de cel in moeten, als het aan justitie ligt. Het OM eist tegen hem een lagere straf dan tegen zijn vader, omdat hij niet eerder is veroordeeld voor drugshandel.
Tegen een stiefzoon is nog eens 15 jaar geëist. Hij zou betrokken zijn bij de mislukte liquidatie op een andere drugsverdachte.