112

Vrouw (47) overlijdt na val uit raam, man (50) zwaargewond: 'Ik zag haar gillend hangen, toen viel ze'

Aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Zuid is vrijdagochtend een 47-jarige vrouw uit het raam van haar woning gevallen. Ze is aan haar verwondingen overleden. Achter de woning is een 50-jarige man, de andere bewoner van het huis, zwaargewond aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.
De overbuurvrouw heeft de val zien gebeuren. "Ik hoorde rond kwart voor zeven heel hard gegil van een vrouw. Dat bleef aanhouden. Toen wist ik dat er iets niet goed was." Ze deed de voordeur van haar woning open en was toen getuige van iets vreselijks. "Ik keek naar boven, naar de tweede verdieping, en daar zag ik een vrouw gillend uit het raam hangen. En toen viel ze, met haar hoofd op straat", vertelt de overbuurvrouw zichtbaar geëmotioneerd. "Ik hoorde ook die klap, dat was heel erg." Een andere ooggetuige vertelt: "Ik zag een persoon met het gezicht naar beneden op de straat liggen."

Geen ademhaling meer

De vrouw twijfelde geen moment. "Toen heb ik gelijk de telefoon gepakt en 112 gebeld." Zelf stond ze machteloos aan de zijkant. "Ik ben pas geopereerd aan mijn hand, dus ik kon niet helpen of reanimeren." Gelukkig waren de hulpdiensten er binnen vijf minuten, vertelt ze.
In de tussentijd reed ook ooggetuige Raymond langs de gevallen vrouw. "Mijn vrouw zei: 'Er ligt een vrouw tussen de auto's'. Dat was voor de helft op de stoep en voor de helft op een parkeervak." Hij zette direct zijn auto neer, maar het was al te laat. "We konden niets meer doen. Er lag een hele berg bloed en ze was niet meer aanspreekbaar. Ze had geen ademhaling meer." Hij is nog steeds ontdaan. "Bizar dit."

Grote shock

Over wat er gebeurd is aan de achterkant van het huis, weet de overbuurvrouw niets. "Het schijnt dat er ook iemand aan de achterkant is afgevoerd met de ambulance, maar ik weet totaal niet wat daar gebeurd is." Een andere buurvrouw van vier huizen verderop hoorde de overleden vrouw al om hulp roepen voordat zij uit het raam hing. "De man wilde de deur niet open doen voor de politie. Toen viel hij aan de andere kant van het huis", vertelt ze. Volgens haar had de vrouw twee kinderen.
Voor de overbuurvrouw is de gebeurtenis een grote shock. "Het was heel heftig. Ik sta nog steeds te shaken." De vrouw is slachtofferhulp aangeboden.
De politie doet forensisch onderzoek in en om de woning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl