CHRISNATUURLIJK

Vakantie voor thuisblijvers in Chris Natuurlijk van 23 juli

Schelpen op het strand
Schelpen op het strand © Pixabay
Schelpen zoeken op het strand, mee op reis met kunstenaars en lezen over mannen met hobby’s. Met Chris Natuurlijk van 23 juli ben je tussen 08:00 en 09:00 ook als thuisblijver een beetje op vakantie.
Het is zomervakantie en het lijkt wel of iedereen op reis is. Jij niet? In de tentoonstelling Wanderlust in het Dordrechts Museum reis je met Nederlandse kunstenaars uit de negentiende eeuw mee naar verre streken. Femke Hameetman - de nieuwe directeur van het museum - vertelt in Chris Natuurlijk niet alleen over de reislustige kunstenaars in Wanderlust, maar ook over de tentoonstelling Watamula waarin hedendaagse kunstenaars onder meer de negatieve gevolgen van reizen door kolonisatie of klimaatverandering laten zien.
Het dal van de Rummel bij Constantine, Algerije, Hart Nibbrig Ferdinand, Dordrechts Museum
Het dal van de Rummel bij Constantine, Algerije, Hart Nibbrig Ferdinand, Dordrechts Museum © Dordrechts Museum

Gelukschelpen zoeken op het strand

Schelpen zoeken op het strand is een rustgevende bezigheid volgens natuurschrijver Koos Dijksterhuis. Schelpen hebben de mooiste namen zoals koffieboontjes of nonnetjes en als je Dijksterhuis moet geloven zijn er zelfs soorten die geluk brengen. Met zijn schelpenboek Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes in de hand, speurt Koos Dijksterhuis samen met Chris Natuurlijk naar schelpen op het strand van Hoek van Holland.
Schelpen zoeken met Koos Dijksterhuis
Schelpen zoeken met Koos Dijksterhuis © Rijnmond

De treintjesgek gaat nooit op vakantie

“De treintjesgek gaat nooit op vakantie, maar reist wel graag met de trein.”, lezen we in het boek Mannen met hobby’s over de man die als hobby modeltreinen verzamelt en kamers opoffert aan de rails. De wielertoerist rijdt op zondagmiddag in kleurrijke kleding over landelijke fietspaden en stemt zijn vakantie af op geschikte fietslocaties. Schrijver Alek Dabrowski is samen met Evalien Lang, die de illustraties maakte voor het boek, te gast in Chris Natuurlijk om te vertellen over Mannen met hobby’s.
Mannen met hobby's in Chris Natuurlijk
Mannen met hobby's in Chris Natuurlijk © Rijnmond
Zaterdag 23 juli van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.