SPARTA

De Guzman na keuze voor Sparta: 'Ben nog steeds gretig om het te laten zien'

Jonathan de Guzman
Jonathan de Guzman © Rijnmond
Van afbouwen is voor hem absoluut geen sprake. Jonathan de Guzman is nog net zo gebrand en gedreven als toen hij begon in de eredivisie in 2005. "Misschien soms wel iets teveel," lacht de middenvelder tijdens zijn eerste interview in het shirt van zijn nieuwe club Sparta.
"Ik ben altijd aanvallende middenvelder geweest en op de plek waar ik altijd heb gespeeld, daar ziet de trainer ook een rol voor mij," vertelt De Guzman over zijn plek in het nieuwe Sparta. "Ik hou nog steeds van het spelletje, misschien wel meer dan voorheen en heb nog steeds enorm veel ambitie om te spelen. En daar hoort op mijn plek ook bij dat ik veel meters ga maken. Spelers op mijn leeftijd moeten het soms misschien wat rustiger aandoen, maar ik voel mij juist gretig om nog meer te spelen en trainen."
De Guzman na keuze voor Sparta: 'Ben nog steeds gretig'

Rotterdam voelt voor De Guzman als thuiskomen

Na vele jaren in het shirt van stadgenoot Feyenoord verliet de geboren Canadees in 2010 de eredivisie. Daarna speelde hij in grote competities. Spanje, Engeland, Italië, Duitsland. Ook in Zeist viel dat op en hij haalde het Nederlands elftal. Nu is De Guzman terug in zijn stad, maar wel bij een club die in een andere rood-witte combinatie speelt. "Het is zeker even wennen maar ik ben super blij om weer thuis te zijn in Rotterdam. Na twaalf jaar buitenland was het mooi geweest en ik heb Sparta altijd een mooie club gevonden. Dit voelt voor mij als een hele logische stap. De laatste jaren ben ik het Nederlands voetbal weer meer gaan volgen. Ik vind dat de eredivisie nog steeds aan het groeien is. De Nederlandse inbreng en manier van spelen, dat heeft mij altijd aangesproken. Ook dat maakt het dat het voelt als thuiskomen."
Wat De Guzman betreft is het duidelijk wat er dit seizoen bij Sparta gaat gebeuren. Aan de hand van zijn ervaring op het middenveld moet het een mooi seizoen worden waarin eredivisievoetbal voor het seizoen hierna zo snel mogelijk wordt veiliggesteld. "Er zijn veel nieuwe spelers dit seizoen gekomen. Sparta hoort in de eredivisie en ik ben benieuwd hoe we het gaan aanpakken. Met onze manier van voetballen horen wij erin te blijven. Het is lastig om vooruit te kijken, maar ik denk dat met onze investeringen in dit seizoen is het duidelijk wat onze eerste doelstelling is: handhaving."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl