nieuws

Milieudefensie tegen komst bedrijventerrein Dordtse Kil 4

Milieudefensie in de Drechtsteden is tegen de komst van een groot bedrijventerrein op de Dordtse Kil 4. Het terrein zou zorgen voor extra verkeersdrukte op de A16 en N3. Ook zou het de uitstraling van Dordrecht ontsieren.
Het gaat om grond die nu nog vooral voor landbouw wordt gebruikt. Milieudefensie noemt het totaal onnodig om daar verandering in te brengen nu de stad ook nog bedrijventerreinen heeft die deels leeg staan.
“Dit moet je als stad niet willen”, zegt Arij van der Stelt van Milieudefensie Drechtsteden, “Als je vanuit Brabant straks Dordrecht binnenrijdt, zie je alleen maar lelijke blokkendozen.”

Werkgelegenheid

De gemeente Dordrecht verwacht dat het terrein zorgt voor nieuwe werkgelegenheid. Maar volgens Milieudefensie is dit minimaal en zal er vooral een verschuiving van arbeidsplaatsen plaatsvinden.
Milieudefensie wil graag in gesprek met andere burgers en groepen die kritiek hebben op de plannen om zo gezamenlijk bezwaar aan te tekenen bij de gemeente. Ook gaat de organisatie op zoek naar politieke steun.

Politiek bewegen

“Wij gaan de plaatselijke politiek bewegen om nog eens goed naar de plannen te kijken”, zegt Monique Mol van Milieudefensie. “Ik merk dat raadsleden zeker geïnteresseerd zijn in onze standpunten. We gaan per partij gesprekken aan. Ik heb de ervaring dat dat heel goed werkt.”
Het liefst heeft Milieudefensie helemaal geen nieuw bedrijventerrein. Als het er toch komt, moeten de plannen in ieder geval worden aangepast.