nieuws

Drie vriendinnen stemmen allemaal anders

Voor de ingang van stemburo 29 en 40 aan de Engelsestraat 40 in Rotterdam Delfshaven staan drie vriendinnen. Ze stemmen allemaal op een andere partij; de één GroenLinks of D66, de ander VVD en de derde kiest voor DENK. De politieke voorkeuren van elkaar, is vaak onderwerp van onderlinge discussie.
Sara:"Veel discussies, maar we respecteren elkaars keuze. Verschillen zijn altijd goed, want zo kun je een goed beeld krijgen waarom iemand op een andere partij stemt."
Één vriendin heeft haar stempas vergeten, maar ze gaat zeker stemmen: "Ik ga op de VVD stemmen, die heeft goede standpunten wat betreft zorg en economie."
De derde kiest iets heel anders: "Ik ga stemmen op DENK. Ik kan nu niet precies uitleggen waarom, maar eigenlijk moet het van mijn vader."
Sara: "Ik ga echt niet op DENK stemmen want dat spiegelt voor mij met de PVV. Ik twijfel nog tussen GroenLinks en D66, zij hechten meer aan de zorg voor elkaar."
De drie jonge stemmers hebben gemerkt dat vandaag veel mensen zijn gaan stemmen.
Sara: "Ik hoorde iedereen erover praten in de tram. Veel mensen zijn bang waardoor ze nu hun stem willen laten horen. Daarbij spelen de media een grote rol. Ik heb de afgelopen jaren politici gezien die haatzaaien. Dat is een aansporing om te gaan stemmen. Ik wil mijn stem laten horen. Geen stem is een stem verloren."