nieuws

Rotterdams CDA-raadslid legt werk tijdelijk neer na bedreiging

Turan-Yazir
Turan-Yazir
CDA-raadslid Turan Yazir trekt zich tijdelijk terug uit de Rotterdamse politiek. Aanleiding is een bedreiging uit Turkse kringen. Dat bevestigt hij aan RTV Rijnmond.
Volgens Yazir hebben de huidige spanningen binnen de Turkse gemeenschap in Rotterdam zo'n grote impact op hem dat het voorlopig onmogelijk is om zijn werk als raadslid te kunnen uitvoeren.
Yazir werd eerder in een Turkse krant aangewezen als mede-aanstichter van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije.
Volgens fractievoorzitter Sven de Langen zijn de bedreigingen dusdanig dat het verstandig is dat Yazir even in de luwte blijft. Zijn plaats in de gemeenteraad wordt ingevuld door Christine Eskes.
In augustus vorig jaar, kort na de mislukte staatsgreep in Turkije, verscheen de naam van Yazir op een lijst met Gülen-aanhangers. Die was verspreid door het Turkse staatspersbureau.
Burgemeester Aboutaleb noemde het destijds 'onacceptabel' en hij sprak van intimidatie. Op social media noemen andere Rotterdamse raadsleden het schandalig dat de CDA'er wordt bedreigd.