nieuws

Humanitas praat met Woonbron over fusie

humanitas
humanitas
Woningcorporatie Humanitas in Rotterdam gaat mogelijk fuseren met Woonbron. Beide partijen gaan binnenkort in gesprek met elkaar. Dat maakte Humanitas donderdag bekend.
Humanitas Huisvesting - niet te verwarren met Humanitas Zorg - kan door financiële problemen niet langer zelfstandig voortbestaan. Vorige maand werd al vastgesteld dat een fusie de beste oplossing is om de gevolgen voor de huurders zo klein mogelijk te houden. Humanitas heeft zo'n 2500 huizen.
De fusie gaat alleen over de afdeling huisvesting. Sinds 1 januari vorig jaar zijn de afdelingen zorg en huisvesting van elkaar gescheiden.

Fusiepartner

Een maand geleden werd duidelijk dat Humanitas op zoek is naar een fusiepartner. De Rotterdamse corporatie staat wegens de slechte financiële siutatie sinds 2013 onder toezicht van de Autoriteit Woningcorporaties.
Uit de voorlopige jaarrekening van 2015 bleek toen dat de administratie van de voorgaande jaren een rommeltje was. Ook stond erin dat het eerder gemelde verlies van 15 miljoen euro over 2014 mogelijk 5 miljoen hoger uitvalt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl