112

112-nieuws: Derde verdachte aangehouden voor schietpartij Vuurplaat in Rotterdam | Motorrijder zwaargewond na eenzijdig ongeluk in Capelle aan den IJssel

Motorrijder zwaargewond bij ongeluk in Capelle aan den IJssel
Motorrijder zwaargewond bij ongeluk in Capelle aan den IJssel © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zaterdag 23 juli.

20:56 - Derde verdachte aangehouden voor schietpartij Vuurplaat in Rotterdam

Er is een derde verdachte aangehouden voor de schietpartij die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond op de Vuurplaat in Rotterdam. Dat meldt de politie zaterdagavond.
Het gaat om een 16-jarige jongen uit Rotterdam. Hij zit momenteel vast en wordt gehoord. Direct na het incident werden al twee 18-jarige mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij.
Het doelwit van de schoten die werden gelost was een 16-jarige jongen. Hij kon op tijd bukken om de kogels te ontwijken, waardoor er geen gewonden zijn gevallen.

14:30 - Motorrijder zwaargewond na eenzijdig ongeluk in Capelle aan den IJssel

Op de Algeraweg in Capelle aan den IJssel is even na 14:00 uur zaterdagmiddag een motorrijder zwaargewond geraakt. De bestuurder ging door nog onbekende oorzaak onderuit en liep daarbij verwoningen op.
Het slachtoffer moest ter plaatse door hulpdiensten worden gereanimeerd en is daarna met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Het is onduidelijk of de valpartij gebeurde omdat de motorrijder tijdens het rijden onwel was geworden.
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het Capelseplein. De weg is tijdelijk afgezet, weggebruikers moeten rekening houden met vertraging omdat er een technisch onderzoek wordt uitgevoerd.