nieuws

Pim Verbeek trots op Australië

pimverbeek.cropresize.tmp.jpg
pimverbeek.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bondscoach Pim Verbeek van Australië koesterde zaterdag in Rustenburg het gelijkspel tegen Ghana (1-1) als een overwinning. De Rotterdammer kon een succesje bij het WK ook goed gebruiken.  
Na de ontluisterende nederlaag tegen Duitsland in de openingswedstrijd (0-4) werd Verbeek in de Australische media zwaar bekritiseerd, onder meer vanwege zijn defensieve tactiek. Met vier andere spelers trad Australië tegen Ghana aanzienlijk offensiever aan. Na de rode kaart voor routinier Harry Kewell in de 25e minuut zag het er echter opnieuw somber uit voor de Socceroos. Op wilskracht bleven de manschappen van Verbeek overeind. “Ik ben trots op mijn spelers”, zei de Nederlandse coach, die na het WK in dienst treedt van de Marokkaanse voetbalbond als technisch directeur. “Ik geef het je te doen, ruim een uur met tien man spelen. Het was heel zwaar, maar we hebben het gered.”
Verbeek heeft met zijn ploeg in groep D nog een kleine kans op kwalificatie. Als Australië woensdag in de laatste speelronde van Servië wint en Ghana verslaat Duitsland, is het ticket voor de achtste finales alsnog binnen. Indien Duitsland zegeviert over Ghana moet Australië met royale cijfers Servië naar huis sturen om zich te plaatsen bij de laatste zestien. “We zijn nog steeds in de race. Dat geeft een goed gevoel”, concludeerde Verbeek voldaan.