nieuws

Tassen van wereldsterren te zien in Dordt

Julia Roberts, Angelina Jolie en Lady Gaga hebben ze gedragen.. en nu zijn ze te zien in Dordrecht. Een verzameling bijzondere tassen van Italiaanse ontwerpers. Het Dordts Patriciërshuis stelt ze tentoon.
‘Bella dalla testa ai piedi’ (Mooi van top tot teen), zo heet de tentoonstelling. Het leuke is dat aan de tassen goed te zien is wat voor persoon erachter zit. Zo is de tas cab Lady Gaga uiteraard excentriek en staan er van Nancy Reagan en Carla Bruni veel klassiekere tasjes.

Museumwoning

Voor het Patriciërshuis is de tentoonstelling een bijzondere zet. Het contrast tussen de tassen en de 17e eeuwse museumwoning kan bijna niet groter. “Het zou leuk zijn als er zo ook een ander publiek bij ons binnen komt.”, vertelt initiatiefnemer Laurens Gooshouwer.
De tassen waren voor een tentoonstelling in het tassenmuseum in Amsterdam. Via een Dordtenaar met Italiaanse roots kwamen ze in het Patriciërshuis terecht.

Ziel van de vrouw

“Onze bezoekers schrijven regelmatig in ons gastenboek dat het museum een huis met een ziel is. En ik heb me laten vertellen dat de tas als de ziel van de vrouw is. Ze neemt er al haar persoonlijke dingen in mee en niet elke man durft er zomaar in te grabbelen.”, aldus Gooshouwer.
De tentoonstelling is te zien tot en met 23 april.