112

112-nieuws: Bezorger mishandeld in Rotterdam-IJsselmonde | Metro's rond Wilhelminaplein rijden weer na ongeluk

Bij metrostation Wilhelminaplein is zondagmiddag een ongeluk gebeurd
Bij metrostation Wilhelminaplein is zondagmiddag een ongeluk gebeurd © Archieffoto
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zondag 24 juli.

20:30 - Lachgaslurkende automobilist betrapt

16:05 - Bezorger mishandeld in Rotterdam-IJsselmond

Een Rotterdammer van 19 is afgelopen avond mishandeld toen hij met zijn bezorgscooter door een parkje in Rotterdam-IJsselmonde reed. In het parkje achter de Averdijk werd hij door een man mishandeld. Daarbij raakte de bezorger gewond in zijn gezicht.
Een Rotterdammer van 59 is aangehouden voor de mishandeling. De politie zoekt nog wel getuigen die meer kunnen vertellen over wat er is gebeurd.

15:40 - Metro's rond Wilhelminaplein rijden weer

De RET meldt aan Rijnmond dat het metroverkeer als gevolg van een ongeluk op metrostation Wilhelminaplein in Rotterdam-Zuid weer rijden.

14:36 - Geen metroverkeer rond Wilhelminaplein door ongeluk

Door een ongeluk op het metrostation Wilhelminaplein in Rotterdam-Zuid ligt het metroverkeer rond het station tijdelijk stil. Er rijden op dit moment geen metro's tussen Leuvehaven en Rijnhaven. Door de RET worden er tien pendelbussen ingezet. Ook kunnen reizigers gebruikmaken van de tram.

11:39 - Politie lost waarschuwingsschot na melding over vuurwapen

Aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam heeft de politie zondag in de vroege uren een waarschuwingsschot gelost. Dat gebeurde nadat de politie een melding kreeg over een vuurwapen. Toen ze een man aantroffen die voldeed aan het signalement, wilde de man ervandoor gaan. Daarop loste de politie een waarschuwingsschot. Een 27-jarige Rotterdammer is aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen.
Het is het derde incident in een week tijd aan de Wolphaertsbocht. Eerder deze week werd een baby doodgestoken. Afgelopen vrijdag kwam een vrouw om het leven toen ze uit het raam viel.

04:40 - Dronken bestuurder rijdt met bestelbusje het water in

Aan de Westersingel in het centrum van Rotterdam is een man in de nacht van zaterdag op zondag met zijn bestelbusje de vijver in gereden. Volgens ooggetuigen was de man onder invloed. Bij het Eendrachtsplein reed de man over de trambaan en verloor de macht over het stuur, waarna hij in het water belandde. De bestuurder raakte niet gewond, maar haalde wel een nat pak. Hij is aangehouden, de bedrijfsauto is uit het water getakeld.
Bestelbus in het water aan de Westersingel in Rotterdam
Bestelbus in het water aan de Westersingel in Rotterdam © Sebastiaan Elzinga

03:02 - Man zwaargewond voor de deur van Franciscus Gasthuis

Een onbekende man werd in de nacht van zaterdag op zondag door vrienden zwaargewond naar het Sint Franciscus ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politie meldde in eerste instantie dat het ging om een slachtoffer van een schietpartij, maar daar bleek geen sprake van te zijn. De man is door ambulancepersoneel en het team van de spoedeisende hulp op straat gestabiliseerd en vervolgens naar binnen gebracht. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.